Kokosvezels rijbak (Helaas momenteel niet leverbaar)

Sinds 2010 leveren we kokosvezels voor rijbakken ter verbetering van de rijbak als deze te zwaar is. Onze specialiteit is het leveren van goede kwaliteit lange kokosvezels die na het loswerken verdeeld kunnen worden over uw rijbak en ondergefreesd door bijvoorbeeld een locale loonwerker.

Wij leveren de kokosvezels per bode af op pallets waardoor we de prijzen voor Nederland scherp kunnen houden. Onze kokosvezels zijn zogenaamde lange vezels met een lengte van ca. 5 tot 20 cm en die houden het zand beter vast dan korte vezels.

Gewicht van de balen

Het gewicht van de balen wordt bepaald bij levering van de container uit Sri Lanka. Daar wordt het vochtgehalte van de kokosvezels gecontroleerd, max. 18%, en zo nodig wordt het gewicht gecorrigeerd als het vochtgehalte hoger is dan die 18%. Wij controleren het gewicht hier bij het lossen en delen het gewogen gewicht door het aantal balen met de eventuele correctie op basis van het vochtgehalte. Hierdoor is het gewicht per baal een gemiddeld gewicht.

De prijs wordt per baal bepaald en het gewicht is een zo eerlijk mogelijke benadering. Afwijkingen in gewicht geven geen recht op verrekening.

Hoeveel nodig per rijbaan?

Wij adviseren om te rekenen met 1 kg kokosvezels per m2 en dit naar boven af te ronden naar hele balen. Bijvoorbeeld voor een rijbak van 800 m2 zou u 6 balen nodig hebben en dan komt u op ca. 810 kg.
Beste is om bij het verdelen wat achter de hand te houden om nadien de slechtere stukken aan te vullen.

Verwerken van de kokosvezels

We houden ons alleen bezig met het leveren van kokosvezels en kunnen u adviseren voor het losmaken van deze kokosvezels of het onderwerken ervan.